2012. március 25., vasárnap

Quito by night


Otavalo után a főváros felé vettük az utat. Quito 2800 méter magas fekvésével a világ legmagasabb fővárosa.. Míg Európában teljesítménynek számít ilyen magasra túrázni, itt 2.2 millió ember él az Andoknak ebben a magasságában. A magasság érezhető is volt, fizikai terhelésre erősebb volt a légszomjunk. Másrészt esténként pulóvert kellett vennünk, holott az egyenlítő 25 km-re fekszik. Nappal sem volt túl meleg, legtöbbször felhős volt az ég, amíg itt jártunk.

A város nagyon szép, az óváros a világörökség része. A gyarmati építészet keveredik az indián hagyományokkal. A települést Quitu és Caras indiánok alapították, később az inkák is elfoglalták. A város körül hegyek sorakoznak, és több vulkán is van a közelben, a legközelebbi a Pichincha 4700 méter feletti csúcsaival.. Amúgy ráadásul aktív is ez a vulkán, 1660-ban pl. 25 cm hamuval szórta meg Quito-t.

Egész olcsó szállást sikerült itt találnunk, éjszakánként 4 dollárt fizettünk érte. Mondjuk a környék nem volt a legelitebb. :) Ja és igen, Ekvádorban egy ideje amerikai dollárral fizetnek, ez a hivatalos pénz.

Az esti városnéző sétánk képei.

Rendőr kutyusok láthatósági mellényben szolgálnak. :)Háttérben a 115 méter magas neogót Basilica del Voto Nacional, amit II. János Pál pápa is meglátogatott.


Közelebbről a bazilika.Plaza Grande, asszem.
La Merced templom. Az 1660-as földrengés elpusztította, újraépítették.


San Francisco temploma, Latin-Amerika egyik legnagyobb megmaradt épületegyüttese.
1550-ben kezdték az építését.


A San Francisco-val szembeni tér.


Dimbes-dombos város.A háttérben El Panecillo dombja látszik a Szűzanya szobrával.


Kupolák.


San Francisco, újra.


La Compania templom.
Jezsuiták építették 1605-től 1668-ig.
Állítólag 7 tonna aranyat használtak a templombelső díszítéséhez...


Belülről a barokk csoda. Utcakép.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése